Orbán Viktort zaklatták a parlamentben – Azonnali kérdések órája – 2023.02.27

Orbán Viktort zaklatták a parlamentben – Azonnali kérdések órája – 2023.02.27

Turn Off Light
Auto Next
More
Add To Playlist Későbbi videók
Report

Report


Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

Felvétel a parlament.hu élő közvetítéséből

Orbán Viktor: Ez rémhírterjesztés
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy rémhírterjesztés, hogy Magyarországon bármilyen ipari beruházás veszélyeztetné a vízkincset. Németország is 14 akkumulátorgyárat építenek majd, míg Lengyelországban épül majd a legnagyobb akkumulátorgyár Európában. Ők tönkre akarják tenni az országokat? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Több százezer ember maradhat állás nélkül, ha ebből kimarad Magyarország
Orbán Viktor Szabó Rebeka (Párbeszéd) kérdésére azt válaszolta, Magyarországon minden beruházásnak van egy rendje, így környezeti szabályokat is be kell tartani, ha valaki engedélyt akar kapni. Minden ilyen szabályt az államigazgatásnak be kell tartatnia, és be is tartanak minden beruházásnál – mondta a kormányfő. Az akkumulátorokat illetően azt mondta, hogy a világ autógyártása átalakul, és az a kérdés, hogy hol fogják gyártani ezeket az autókat.
Ahol felépítik ezeket a gyárakat, ott lesznek a munkahelyek. Ha Magyarország ebből kimarad, akkor több százezer ember marad állás nélkül.

Kivezették a devizaszerződések többségét
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 1,1 millió devizaszerződés volt, és ennek jelentős részét kivezették, de ettől még páran maradhattak, és az ő helyzetükről hajlandó érdemi dialógust folytatni.

Orbán Viktor: Ezekre nagyberuházásokra szükség van
Orbán Viktor Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy minden érdemi javaslatot elfogad a végrehajtói rendszer átalakítása ügyében. A külföldi nagyberuházások támogatása nagyságrendekkel kisebb, mint amit a kkv-k megsegítésére fordítunk – mondta a kormányfő. Az érem másik oldala, hogy ilyen beruházásokra szükségünk van, és ezekért nagy verseny van – tette hozzá. A nagy cégek versenyeztetik az országokat, és ez bármilyen ipari beruházásra igaz – mondta.

Eddig maradhatnak érvényben az élelmiszerárstopok
A kormányfő arról is beszélt, hogy az a nagy kérdés, hogy meddig lehet fenntartani az árstopok politikáját.
Az infláció elleni lépéseket megtettük, és amint tartósan csökkeni fog a drágulás üteme, akkor ki lehet vezetni az élelmiszerárstopokat.

Leave your comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük