Orbán Viktor Kunhalmira ráhagyta, legyen önnek igaza! Azonnali sértések órája – 2023.05.08

Orbán Viktor Kunhalmira ráhagyta, legyen önnek igaza! Azonnali sértések órája – 2023.05.08

Turn Off Light
Auto Next
More
Add To Playlist Későbbi videók
Report

Report


Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

A videó felvétel a parlament.hu élő közvetítéséből készült.

Orbán Viktor: középületeket rongálni, építési területre betörni és rendőrt dobálni nem törvényes
Az azonnali kérdések és válaszok órájában a képviselők a miniszterelnököt kérdezték aktuális ügyekről a parlamentben, amelyek között az is szerepelt, hogy a Karmelita kolostor előtti tüntetést elítéli-e a miniszterelnök, de megtudtuk azt is, hogy nem kell aggódniuk a magyar munkavállalóknak, hiszen ha lesz is külföldi munkaerő az akkumulátorgyárakban, a magyarok elsőbbséget élveznek. A pedagógusok béremelése és a kisvállalkozók támogatása pedig Brüsszel kezében van. Kövessék velünk élőben!
Az első felszólaló Gelencsér Ferenc volt a Momentum részéről és azt kérdezte, hogy elítéli-e a Karmelita kolostornál történt rendőri intézkedést. Orbán Viktor elmondta, hogy a törvényeket be kell tartani és tartatni a képviselői eskü szerint. Középületeket viszont nem lehet megrongálni, építési területre nem lehet betörni és rendőröket sem lehet megdobálni. Majd arra kérte Gelencsért, hogy tartsa be a törvényeket.
Gelencsér szerint a miniszterelnök nem érti a kérdést, ezért másodjára is feltette azt. Másodjára is az volt a válasz, hogy törvényes keretek között fejezzék ki a nemtetszésüket és tiltakozásukat.

A HIVATÁSNAK MÁS SZABÁLYOZÁSRA VAN SZÜKSÉGE
Kunhalmi Ágnes a szocialisták részéről arról érdeklődött, hogy a pedagógusok miért nem nyilváníthatnak véleményt a köznevelési rendszer működéséről, valamint miért nem fejezhetik ki nemtetszésüket polgári engedetlenség formájában.

Orbán Viktor a válaszában elmondta, hogy a hivatás szakmáknak más szabályozásra van szükségük: ilyen az orvosoké, a pedagógusoké és a rendőröké is. A pedagógusi pályát eddig is hivatásnak tartottuk, ezért kell másik hivatásrend. A pedagógusok munkája egyébként életbevágó – tette hozzá a miniszterelnök, kiemelve: az a cél, hogy a diákoknak és a tanároknak jó legyen. Hozzátette: 1400 milliárd forinttal többet fordít a kormány az oktatásra, mint a baloldal.

Leave your comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük