Orbán Viktor kíméletlenül őszinte elõadása Berlinben – 22.10.11.

Orbán Viktor kíméletlenül őszinte elõadása Berlinben – 22.10.11.

Turn Off Light
Auto Next
More
Add To Playlist Későbbi videók
Report

Report


Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

Orbán Viktor: Primitív és katasztrofális a szankciós politika!

Kivitelezésében primitív, hatásában katasztrofális az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók politikája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Berlinben egy pódiumbeszélgetésen, amelyet a Cicero című politikai magazin főszerkesztőjével és a Berliner Zeitung című lap kiadóvállalatának tulajdonosával folytatott.

A kormányfő Alexander Marquierrel és Holger Friedrichhel beszélgetve hangsúlyozta, hogy “a brüsszeli Európai Bizottság rendkívül primitív módon kivitelezett rendszert épített ki az Oroszország elleni szankciókkal”.

Brüsszel szankciós politikája negligálja az európai érdekeket és tönkre teszi a német és a magyar gazdaságot, Moszkvát viszont hozzásegíti ahhoz, hogy fél év alatt megkeressen annyi pénzt az energiahordozók értékesítésével, mint korábban egy év alatt
– fejtette ki Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, hogy nem magát az eszközt, a szankciós politikát kifogásolja, hanem a megvalósítást.

Mint mondta, szankciót csak “intelligensen” szabad kivetni, és csak az erősebb fél helyzetéből.

CSAK EGY ERŐSEBB SZEREPLŐ TUD KIKÉNYSZERÍTENI VÁLTOZÁST SZANKCIÓKKAL EGY MÁSIK, GYENGÉBB SZEREPLŐTŐL, BRÜSSZEL POLITIKÁJÁVAL VISZONT AZ A HELYZET ÁLLT ELŐ, HOGY “EGY TÖRPE SZANKCIÓZ EGY ÓRIÁST”, ÉS EBBE “A TÖRPE BELEHAL” – HANGOZTATTA, HOZZÁTÉVE, HOGY ÁT KELL GONDOLNI EZT A POLITIKÁT, “ÚJRA KELL FARAGNI” AZ UKRAJNA ELLEN INDÍTOTT HÁBORÚ MIATT OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN BEVEZETETT BÜNTETŐINTÉZKEDÉSEKET.
Ha jól csináltuk volna a szankciókat, az energiaárak nem lennének az égben
– emelte ki a kormányfő, kifejtve: “lehet úgy csinálni szankciókat, hogy az energia oldalán nem tesszük tönkre magunkat, de a bizottság nem volt erre képes”.

Ezért amikor szankciókról van szó, akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy nekem van egy problémám, és (..) ha nem segítetek megoldani, vétózok, mert azt nem lehet, hogy a magyarokat félrerugdossátok a sarokba
– fogalmazott Orbán Viktor.

Leave your comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük